De Storytel Awards voor Beste Luisterboek en Beste Voorlezer gaan naar... Dit is niet wat er zal gebeuren. en Michaël Pas

1 maart 2024 — Gisterenavond vond de uitreiking plaats van de Storytel Awards tijdens de Storytel Luisternacht in Amsterdam. Voor de 4de keer sinds de intrede van Storytel in Vlaanderen maakten Vlaamse schrijvers en voorlezers kans op de publieksprijs voor Beste Luisterboek en Beste Voorlezer. Er werden dit jaar ruim 25.000 stemmen uitgebracht in Vlaanderen en Nederland. Onze winnaars? Dit is niet wat er zal gebeuren. van Zita Theunynck wint Beste Luisterboek en Michaël Pas sleept de Storytel Award voor Beste Voorlezer in de wacht. 

 

In Nederland werden Ik beloof je dat ik honderd word van Peter R. de Vries & Royce de Vries en voorlezer Inge Ipenburg verkozen tot Beste Luisterboek en Beste Voorlezer. Daarnaast werd er ook een award uitgereikt aan Nederlands acteur Bram van der Heijden voor Opkomende Voorleestalent. Tot slot ging de award voor Beste Storytel Original* naar Moordzaken, de verhalen.

*Wat is een Storytel Original? Naast (internationale) bestsellers vind je bij Storytel een breed aanbod aan eigen content: De Storytel Originals, verhalen die speciaal geschreven worden om als luisterboek beleefd te worden. Met de Storytel Originals speelt het streamingplatform in op actuele thema's en trending genres.

 

🏆 WINNAAR BESTE LUISTERBOEK 🏆

Dit is niet wat er zal gebeuren. door Zita Theunynck, voorgelezen door de auteur

Synopsis

Vrijdagavond. Het is 16 over 8. Het weekend begint voor iedereen. Niet voor mij. Ik lig op een ziekenhuisbed, aan een infuus met weeënremmers. Alles om de twee kindjes die 26 weken oud zijn in mijn buik te houden. De volgende 48 uren zullen uitwijzen of ze nu al geboren worden of niet. 48 uren die de rest van hun leven zullen bepalen. En dat van mij. In dit verhaal heb ik voor een keer niets te beslissen. Niet hoe het begon. Niet hoe het eindigt.

Dit vinden Storytel-luisteraars

"Dit boek is prachtig, aangrijpend en beschrijft op zo'n juiste manier alle gevoelens en gedachten die door je heen gaan wanneer je in een fertiliteitstraject zit. Ik heb het met een lach en een traan in één ruk uitgelezen. Bedankt Zita!"

⭐⭐⭐⭐⭐

"Heerlijk om Zita haar eigen boek te horen voorlezen. Vol humor en liefde ondanks het zware onderwerp! Dankje Zita."

⭐⭐⭐⭐⭐

Na het in ontvangst nemen van de prijs werd Zita - links op de foto - gevraagd haar gevoelens samen te vatten in één woord. Haar antwoord? "Content! Ik ben zo blij omdat het een mega persoonlijk verhaal is en dat is echt heel fijn. Het doet mij super veel deugd.

 

🏆 WINNAAR BESTE VOORLEZER 🏆

Met meer dan dertig jaar ervaring als acteur in film, televisie en theater heeft Michaël Pas een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Vele jonge kijkers herinneren zich zijn iconische rol als Kulderzipken, terwijl anderen hem kennen van series als Team Spirit, Code 37, De Ridder, Gent West en recent als rechter in Arcadia. 

Bij Storytel is Michaël te beluisteren in Het incident, Verdronken land, Oppervlaktes, Wild Vlees, De Witte, De knikkers van Qadir, Zes en Sneeuwspoort. 

"Dankjewel voor de prijs! Ik ben er heel blij mee. Proficiat aan mijn mede-genomineerden, het was een eer om met jullie genomineerd te zijn. Speciale dank gaat uit naar geluidsingenieur Steven Geerts, die me niet alleen technisch maar ook inhoudelijk begeleid. Samen vormen we een top team! Tot slot bedank ik vooral de mensen die voor mij gestemd hebben en die boeken luisteren voor de beleving."

 

Interesse in een interview met de winnaars? Contacteer dan storytel@talkie.be.

 

Nieuw: de Storytel Original 'Muze'

Tijdens de Storytel Luisternacht op donderdag 29 februari ging de Storytel Original 'Muze' in première, een thriller geschreven door de internationale bestsellerauteur van fantasy- en horrorromans Thomas Olde Heuvelt, die in 2016 doorbrak met HEX.

Muze vertelt het ongelofelijke verhaal van een jongen die is geboren met de unieke en verschrikkelijke gave om met geluid de wereld te veranderen… en misschien wel te beëindigen. 

Speciaal voor Storytel schreef Thomas Olde Heuvelt Muze, een ode aan de schoonheid van geluid en een aanklacht tegen de lawaaimaatschappij van vandaag de dag. Meer dan een luisterboek, is Muze een meeslepende en razend spannende luisterervaring die je niet snel zult vergeten. 

Beluister vanaf nu

Voor meer informatie:

Walkie Talkie I Maria-Sophia Cornelissen & Rhany Opalfvens

STORYTEL@TALKIE.BE 

Ik wil Storytel testenDownload hier alle beelden

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Storytel

Over Storytel Vlaanderen
Storytel is Noord Europa's grootste abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books. De Storytel app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van ruim 350.000 luisterboeken voor een vast bedrag per 30 dagen. Naast (internationale) bestsellers, zijn er ook luisterboeken op het platform te vinden die door Storytel zelf geproduceerd zijn: de Storytel Original. Storytel is actief in meer dan 25 landen over de hele wereld en heeft haar hoofdkantoor in Stockholm, Zweden.